donderdag 6 augustus 2009

Vakantie in een hotel in Maastricht


Net terug van een verrassend leuk weekendje in een hotel in Maastricht, een stad met vele gezichten. Maastricht biedt voor elk wat wils. Een dagje shoppen in het ruime winkelaanbod, een van de vele terrasjes of cafeetjes bezoeken, een bezoek aan het theater, je eens heerlijk laten verwennen in een van de vele restaurantjes, kortom: tijdens een verblijf in een hotel in Maastricht zul je je nooit vervelen! Iedereen komt aan zijn trekken.

Maastricht heeft ook een groot historisch verleden, zoveel was tijdens mijn kort maar krachtig weekend in dat hotel Maastricht wel duidelijk. Het is een vestingstad met een mooie omwalling, vestingwerken en een fort, een stad met eeuwenoude straatjes en pleintjes, prachtige kerken en vele kloosters en de parken met hun sporen van het verleden.

Wat ook opviel vlak na aankomst in mijn Hotel Maastricht, is dat het zowat de meest Vlaams aandoende stad in Nederland moet zijn. Zal waarschijnlijk met de ligging te maken hebben, zo in de onderste uitloper van het land, geprangd tussen Belgisch Limburg in het westen en Duitsland in het Oosten.


Ook bleek Maastricht hand in hand te gaan met de natuur. Op een steenworp afstand van je hotel Maastricht vind je de St.Pietersberg en de Cannerberg met hun prachtige natuurschoon. De parken met vele bijzondere bomen en niet te vergeten de unieke flora op de walmuren. Ook het natuurschoon van de vestingwerken de Hoge Fronten is ongekend.

Ik heb tijdens mijn verblijf in dat hotels in Maastricht urenlang gewandeld door de mooiste stukjes van de stad. Ook besteedde ik nogal wat aandacht aan wandelingen rondom de stad. Deze waren meestal wat langer, maar daardoor ook zeker de moeite waard. De hotels Maastricht laten je met andere woorden meteen genieten van alle goede dingen in het leven!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten